Stockholms studentbostäder och Berghs studenter samarbetar för nytänkande återvinning i studentkök

Under sex veckor samarbetar Marlene Lundkvist, kommunikationschef på Stockholms studentbostäder (mitten), med studenterna Cajsa Winqvist (AD), Cathrine Towa (PR), Olivia Wallin (DDS), Dina Wursé (PL), Maja Widmark (SK), Clara Hedman (CD) från Berghs School of Communications kring "Berghs examensprojekt 2024".

Stockholms studentbostäder och Berghs studenter samarbetar för nytänkande återvinning i studentkök

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Stockholms studentbostäder är stolta över att vara en av deltagarna i Berghs School of Communications innovativa examensprojekt vårterminen 2024. Projektet sammanför kreativa studenter med företag från olika branscher i syfte att utveckla nyskapande och inspirerande kommunikationskoncept.

I ett unikt samarbete med Stockholms studentbostäder får Berghs studenter som ett examensprojekt i uppdrag att förbättra återvinningen i gemensamhetskök i stiftelsens studentkorridorer. Hyresgästerna är studenter från hela världen med olika bakgrund och kunskap om avfallssortering, och det gör att det inte sällan är en utmaning att få till en fungerande sopsortering i studentkorridorskök. Projektet syftar till att på ett nytänkande sätt underlätta för mer effektiv sopsortering och återvinning, och därmed uppmuntra till positiv beteendeförändring.

Ska skapa engagemang

Berghs studenter får i uppdrag att inte bara skapa medvetenhet och engagemang kring återvinning genom kreativa kommunikationslösningar, men också att föreslå designförslag för återvinningskärl som är praktiska och estetiskt tilltalande. Målet är att öka kunskapen om och deltagandet i källsortering, vilket i sin tur förväntas höja kundnöjdheten bland de boende och minska underhållskostnaderna.

– Det här är en fantastisk möjlighet för oss att tillsammans med Berghs begåvade studenter hitta hållbara lösningar som inte bara gynnar våra hyresgäster, utan som också i bästa fall kan fungera som en inspirationskälla för hela studentbostadsbranschen, säger Marlene Lundkvist, kommunikationschef på Stockholms studentbostäder.

Minskad klimatpåverkan och bättre boendemiljö

Initiativet är en del av Stockholms studentbostäders arbete för ökad ekologisk hållbarhet och minskad klimatpåverkan genom mer effektiv avfallssortering, där återvinning är en självklar del av vardagen. Med bra lösningar för sopsortering vill Stockholms studentbostäder även främja den sociala hållbarheten genom att underlätta för alla som bor i korridoren att hålla det gemensamma köket rent och snyggt och därigenom skapa en trevligare boendemiljö.

Stockholms studentbostäder är studenternas bostadsföretag, det är en stiftelse “av, för och med studenter” som grundats av SSCO, Stockholms studentkårers centralorganisation. Stockholms studentbostäder arbetar på flera plan med att involvera studenter från olika lärosäten i verksamheten.

Om projektet

Berghs examensprojekt är ett sex veckor långt samarbete under vårterminen 2024 där studentteam sammansatta av studenter från Berghs olika heltidsutbildningar arbetar med riktiga uppdragsgivare i skarpa projekt. Projektet pågår mellan 15 april och 31 maj.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.