Steget före på Klimatforum

Johan Kuylenstierna. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Steget före på Klimatforum

ANNONS

Annons

Naturvårdsverket har sedan 2002 anordnat Klimatforum. Under årets upplaga av konferensen fokuserar man på de lösningar, människor och initiativ som genom att gå steget före ska göra en samhällsomställning möjlig.

Vad kan historien lära oss om framtiden och räcker Sveriges och andra länders klimatplaner för att nå uppsatta mål om minskade utsläpp? Det är några av frågorna som tas upp under konferensens föredrag och diskussioner. Det blir också parallella seminarier, bland annat om de stora utsläpparnas koldioxidplaner. Stål, cement, bensin, kalk och elektronikskrot. 27 skorstenar står för hälften av Sveriges utsläpp. Några företrädare från Sveriges mest koldioxidintensiva branscher berättar om strategier för framtiden.

Det blir också diskussioner kring 15-minutersstadens vision och verklighet, vad som krävs för att få stopp på investeringar som motverkar att klimatmålen kan nås och ett samtal om klimat med Per Bolund, miljö- och klimatminister (MP) samt vice statsminister. Johan Kuylenstierna, adjungerad professor vid Stockholms universitet och vice ordförande i klimatpolitiska rådet, modererar konferensen som äger rum den 3 december.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.