ANNONS
Skanska renoverar Kulturhuset och Stadsteatern

Skanska renoverar Kulturhuset och Stadsteatern

annons
ANNONS

Byggjätten har tecknat avtal med Stockholms stad om att renovera Kulturhuset och Stadsteatern i centrala Stockholm.

Skanskas uppdrag innefattar renovering, förbättring av inomhusmiljö samt nya tekniska installationer i byggnaderna. Uppdraget utgör andra fasen i ett samarbete som inleddes under hösten 2018 med förberedande arbeten samt fastställande av tidplan och riktkostnad för projektet.

– Skanska har erfarenheten och kompetensen som krävs för att arbeta med komplicerade installationer i kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Vi ser fram emot att samarbeta med Skanska i detta tekniskt svåra projekt, säger Håkan Falk, tf fastighetsdirektör, Stockholms stad.

Renoveringen utförs med målsättningen att söka certifiering enligt Breeam, nivå Good. Renoveringsarbetena inleds inom kort och planen är att Kulturhuset och Stadsteatern ska stå färdigrenoverade till sommaren 2020.

Foto: Petra Hellberg

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.