Skanska investerar i Hyllie Terrass

Skanska investerar i Hyllie Terrass

ANNONS

Annons

Byggbolaget investerar cirka 590 miljoner kronor i ett klimatneutralt kontorsprojekt i Hyllie, Malmö.

Hyllie Terrass omfattar 12 våningsplan och kommer att få en uthyrningsbar yta om cirka 14 000 kvadratmeter. Kontorshuset är ett av de projekt i Sverige som ingår i Sweden Green Building Councils pilotstudie om att NollCO2-certifiera byggnader. Utöver NollCO2-certifieringen kommer Hyllie Terrass att hållbarhetscertifieras enligt LEED samt hälsocertifieras enligt WELL.

Skanska har sedan tidigare utvecklat flera stora kontorsprojekt i Malmö, bland annat Klipporna i Hyllie, Malmö Live, STUDIO och i år färdigställs kontorshusen Epic och Aura, varav Aura såldes till Vasakronan nyligen för 430 miljoner kronor.

Byggnadsarbetet inleds under det första kvartalet 2020 och kontorshuset planeras att stå klart under det fjärde kvartalet 2022. Byggkontraktet är värt cirka 420 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige för det första kvartalet 2020.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.