Skanska genomför Karlskronahems största renoveringsprojekt någonsin

Skanska genomför Karlskronahems största renoveringsprojekt någonsin

ANNONS

Annons

Skanska har slutit avtal med Karlskronahem om stambyte och renovering av över 200 lägenheter i bostadsområdet Kungsmarken i Karlskrona.

Husen i Kungsmarken uppfördes på 1960-talet som en del av miljonprogrammet. Arkitekt var Curt Strehlenert från Karlskrona, en av de främsta arkitekterna i Sverige under denna tid. Totalt innehåller sexvåningshuset i Kungsmarken 212 lägenheter som nu uppgraderas till mer hållbar och energieffektiv standard med bättre ventilation och individuell mätning av vattenförbrukning, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Därtill kommer husen att förberedas för användning av solceller.

Avtalet innebär även markarbeten samt iordningställande av nya fläktrum i vad som är Karlskronahems största renoveringsprojekt hittills. Avtalet är värt cirka 146 miljoner kronor. Renoveringen utförs av Skanska Direkt AB som är ett helägt dotterbolag till Skanska Sverige AB med nybyggnad, ombyggnad och tillbyggnad som specialitet.

Renoveringsarbetena påbörjas inom kort och arbetena ska vara färdiga i maj 2025.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.