• fredag , 5 juni 2020
ANNONS
NKC Manufacturing satsar på grönare profil med energieffektiva lösningar från Siemens
Anna Sjåstad, fastighets- och miljöansvarig och Johan Carlson, fabrikschef hos NKC

NKC Manufacturing satsar på grönare profil med energieffektiva lösningar från Siemens

annons
ANNONS

NKC:s anläggning i Göteborg är cirka 33 000 kvm stor varav ungefär 12 000 kvm är produktionsyta och resten fördelat på kontor och lager. Här arbetar 30 tjänstemän och cirka 115 operatörer. Fastigheten byggdes 1965 och enligt Anna Sjåstad, fastighets- och miljöansvarig på företaget var stora delar av ventilationssystemet också från den tiden.

–       Vårt tidigare system drog enormt mycket energi, berättar Anna. Det var egentligen där vi började nysta tillsammans med vår energileverantör om ett sätt att minska energiförbrukningen för att värna om vår miljö. Som ett företag inom tung industri har vi ett stort ansvar för miljön och det är något som vi har satt högt på agendan, fortsätter Anna.

Siemens blev ombett att titta på en helhetslösning och presenterade ett förslag på åtgärder anpassade efter NKC:s egen målbild.

–       Vi jobbar med en affärsmodell där vi använder kundens mål och avkastningskrav som riktmärken, och anpassar åtgärder och förslag utifrån den målbilden. Därefter finansierar vi investeringen, som kunden sedan betalar för med en fast avgift under en avtalad tidsperiod. Det betyder att kunden betalar för sin optimerade anläggning med de garanterade besparingar som har levererats inom projektet, förklarar Johan H Carlsson, Key Account på Siemens.

Ett så kallat Performance Contracting-avtal av denna typ kräver ett nära samarbete mellan leverantör och kund och löper ofta under flera år.

–       För oss har Siemens varit en stark och förtroendeingivande partner från start, säger Anna Sjåstad. Under projektets gång har vi haft flera byggmöten där även Siemens underleverantörer funnits med på plats och kunnat ge svar direkt på våra frågor.

NKC har en tydlig vision om att så småningom vara helt fria från användning av fossila bränslen och satsar därför även mycket på produktutveckling av grönare
produkter.

–       Resultatet av energieffektiviseringsåtgärderna så här långt är att vi har fått ett nytt ventilationssystem, modernare styrutrustning och ett nytt övergripande kontrollsystem, Desigo, – vilket har bidragit till att minska våra kostnader och påverkan på miljön, berättar NKC:s fabrikschef Johan Carlson. Vi vill bidra till att stoppa slöseriet med våra resurser, och var bäst att börja om inte på hemmaplan?

NKC:s huvudsakliga produktion består av komponenter till rullager. Företaget avyttrades 2011 av SKF till det japanska företaget Nakanishi Metal Works CO., Ltd. Under 2014 omsatte företaget 313 miljoner kronor och levererade 4,4 miljoner produkter.
Läs mer här: http://w3.siemens.se/buildingtechnologies/se/sv/referenser/kundreferenser/Pages/NKC-Manufacturing-satsar-pa-gronare-profil-med-energieffektiva-losningar-fran-Siemens.aspx

 Besök vårt pressrum för bilder och alla våra pressmeddelanden: www.siemens.se/press

För mer information, kontakta:
Rebecca Neuman-Comrie
Tfn: 070 – 7494399; e-post: rebecca.neuman@siemens.com

Följ oss på Facebook och Twitter: www.facebook.com/siemens.sverige @Siemens_Sverige

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons
Siemens