• onsdag , 12 augusti 2020
ANNONS

Siemens återköper fastigheter i Finspång

annons
ANNONS

Siemens har beslutat att utnyttja den möjlighet som finns i kontraktet med fastighetsägaren Skandrenting att återköpa fastigheter i Finspång. Fastigheterna såldes 2001 och har sedan dess hyrts tillbaka av företaget. Det gäller samtliga fastigheter inom Siemens industriområden i Finspång på såväl centrum- som Norrmalmsområdet utom Dalen och Finspångs Slott som hela tiden varit i företagets ägo.

Återköpet genomfördes 1 juli 2015. Fastigheterna som omfattas att återköpet består av 383 400 kvadratmeter markyta och 113 900 kvadratmeter lokalyta.

– Vi har hela tiden under hyresperioderna varit fullt ansvariga för drift och förvaltning av fastigheterna och genom återköpet får vi ett betydligt gynnsammare läge vad gäller totalkostnaden, säger Siemens fastighetschef i Finspång Mats Persson.

I och med detta köp äger Siemens samtliga fastigheter i Finspång där företaget bedriver verksamhet.

– Det är en mycket positiv signal att Siemens väljer att investera i sin verksamhet i Finspång, kommenterar kommunikationsdirektör Mats Rosander köpet.

På Siemens Industrial Turbomachinery AB arbetar 2 800 personer med utveckling, tillverkning, service och underhåll av gasturbiner och ångturbiner på en global marknad. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem över hela världen. Huvudkontoret ligger i Finspång i norra Östergötland. Härifrån har man levererat utrustning för kraftgenerering sedan 1913. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons
Siemens