• tisdag , 17 maj 2022


Världens första byggnad att belönas med toppranking enligt både LEED och BREEAM

ANNONS

Annons

The Crystal i London är en av världens mest hållbara stadsbyggnader och Siemens unika center för hållbara städer.  Byggnaden har tidigare belönats med ett BREEAM “Outstanding” certifikat men belönades i höstas även med LEED Platinum. Detta gör The Crystal till världens enda byggnad som belönats med toppranking enligt båda certifieringssystemen.

Byggnaden är formad som en kristall och är belägen vid historiska Royal Victoria Docks i östra London. The Crystal drivs endast med el och använder solenergi samt bergvärmepumpar för att generera sin egen el. Detta innebär att inga fossila bränslen används i byggnaden. Koldioxidutsläppen från The Crystal är ca 70% lägre än liknande kontorsbyggnader i Storbritannien.

I byggnaden finns det avancerade byggnadsautomationssystemet Desigo installerat. Genom detta kan all byggnadsautomation kontrolleras och övervakas via Siemens Advantage Operation Center i Frankfurt, Tyskland, som säkerställer optimal drift och energieffektivitet. Crystals användare och besökare kan på tvskärmer  inne i byggnaden se den senaste energi- och vattenkonsumptionen vilket motiverar dem att anpassa sig till en hållbart användande även i sina egna liv.

Läs mer >>

 

Relaterade artiklar

Siemens