• fredag , 5 juni 2020

Om Siemens

Innovationer för en hållbar framtid

Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering. Under verksamhetsåret 2014 omsatte bolaget 71,9 miljarder euro och har 357 000 anställda i över 200 länder.

I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 400 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Upplands Väsby.

Siemens Building Technologies är en av världens ledande leverantör av säkra och energieffektiva lösningar för fastigheter. Divisionen erbjuder ett brett spektrum av integrerade och effektiva systemlösningar och tjänster inom fastighetsautomation, brand, säkerhet, energihantering, samt styr- och reglerprodukter för värme, ventilation och kyla. Building Technologies är en partner som erbjuder stöd och kunskap hela vägen från att identifiera behov till att erbjuda lösningar.Siemens hjälper kunder att öka sin lönsamhet genom förbättringar i inomhusmiljö, energieffektivitet och säkerhet.

2014 utsåg analysföretaget Frost & Sullivan Siemens Building Technologies till årets “European Building Technology Company of the Year” bland annat med motiveringen att Siemens under en lång tid utvecklat och lanserat innovationer som skapat mervärden för kunden.

Siemens