• onsdag , 12 augusti 2020
ANNONS

Siemens ska bli klimatneutralt till 2030

annons
ANNONS

Siemens satsar på att bli världens första, större, industriföretag som blir helt klimatneutrala till år 2030. Som ett första steg ska företaget halvera sina CO2-utsläpp, som idag är 2,2 miljoner ton, till år 2020. För att uppnå detta mål kommer Siemens under de närmaste tre åren investera närmare 100 miljoner euro för att minska energiförbrukningen i sina produktionsanläggningar och fastigheter.

Siemens kommer under de närmaste åren investera i flera innovativa lösningar för dels energihantering samt även automation och energieffektiviseringar inom fastigheter och produktion. Sammanlagt räknar Siemens med att spara närmare 20 miljoner euro årligen i minskade energikostnader.Under arbetet kommer bland annat 40 miljoner euro att investeras i 15 produktionsanläggningar över hela världen för att minska energianvändningen.

-Genom att minska vår klimatpåverkan, minskar vi inte bara våra CO2-utsläpp utan det minskar även våra kostnader. Att göra klimatinvesteringar är helt enkelt en lönsam investering, säger Maria Baldin, kommunikations- och hållbarhetschef på Siemens AB.

För att minska CO2-utsläppen på lång sikt kommer Siemens genomföra tre initiativ. För det första ska fastigheter och produktionsanläggningar använda sig utav smarta energihanteringssystem för att optimera energianvändningen. För det andra ska hela Siemens globala fordonsflotta bestå av fordon som har låga eller inga utsläpp. För det tredje ska Siemens även välja en renare energi-mix genom att öka andelen energikällor som har låg eller inga CO2-utsläpp, exempelvis naturgas eller vindkraft.
För mer information och pressmaterial vänligen besök www.siemens.com/press/co2-neutral [eng]

Besök vårt pressrum för bilder och alla våra pressmeddelanden:
www.siemens.se/press

För mer information, kontakta:Daniel Valiollahi, tf. presskontakt.
Tfn: 070 728 15 31 daniel.valiollahi.ext@siemens.com

Följ oss på Facebook och Twitter: www.facebook.com/siemens.sverige
@Siemens_Sverige

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons
Siemens