ANNONS
Selma stads handelshus certifierat med Miljöbyggnad Silver

Selma stads handelshus certifierat med Miljöbyggnad Silver

annons
ANNONS

Tidigare i år blev stadsdelshuset med rum för kultur på Selma Lagerlöfs Torg certifierat med Miljöbyggnad Silver och nu står det klart att även det nya handelshuset i Selma stad erhållit samma certifiering.

Handelshuset är en del av Selma stad, ett utvecklingsprojekt för området kring Selma Lagerlöfs Torg i Backa. Området ska utvecklas till en stadsdel med upp till 3000 nya bostäder och ett stadsdelshus som innefattar kulturhus med bibliotek, teater, kulturskola, restaurang och kontorsytor. GöteborgsLokaler har valt att certifiera det nya handelshuset som innehåller mataffär, butiker och vårdlokaler på Selma Lagerlöfs Torg med Miljöbyggnad Silver.

– Det känns viktigt och tryggt att vi kan färdigställa ytterligare en fastighet där vi visar att vi vill göra skillnad för både miljö och framtiden, säger Jonas Lissel, fastighetsförvaltare på GöteborgsLokaler och den som haft ansvaret för utvecklingen av GöteborgsLokalers fastigheter i Selma stad.

Handelshuset kommer i och med miljöcertifieringen att ingå i en grön obligation som ställs ut av finansavdelningen inom Göteborgs Stad.

Bild: Semrén & Månsson

ANNONS
Annons
Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.