Rutger Arnhult och Vernum storsatsar på bostäder i trä

Bolagets projekt Versus i Sollentuna.

Rutger Arnhult och Vernum storsatsar på bostäder i trä

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Industrialiserad nyproduktion i trä, egen långsiktig förvaltning och ett bra team lockade Rutger Arnhult att investera i Vernum Fastigheter. Bolagets mål är bygga 500 hållbara bostäder i trä för egen förvaltning varje år.

Vernum Fastigheter har fått en ny storägare i form av Rutger Arnhult, som idag äger 35 procent av bolaget och kommer att ta plats i styrelsen. Övriga delägare är Jan-Åke Glommen, Fredrik Lindberg, Anders von Scheele, Rolf Alexander och Anders Tengbom.

– Jag får många propåer från bostadsbolag i olika tillväxtfaser. Vernum har ett starkt team och en intressant affärsmodell. Företagets sätt att kombinera en industrialiserad och hållbar nyproduktion i trä med långsiktig förvaltning känns helt rätt. Produktionen är skalbar och målet att årligen bygga 500 nya hyreslägenheter är både sporrande och inom räckhåll, säger Rutger Arnhult.

Annons

Vernum Fastigheter har sedan tidigare ett fastighetsbestånd som tillskjutits av ägarna, med fastigheter och byggrätter i bland annat Nynäshamn, Sollentuna, Linköping, Strängnäs, Norrtälje och Enköping. De första projekten med den egenutvecklade produktionsmetoden är 33 lägenheter i Enköping och 135 lägenheter i Sollentuna. Nyligen byggstartades även 66 bostäder i projektet Telegrafen 9 i Nynäshamn.

– Vi ser förstås väldigt positivt på att få in Rutger som delägare i Vernum, med hans gedigna kompetens, stora branschnätverk och vår gemensamma syn på klimatsmart bostadsproduktion. Det ger oss goda förutsättningar att realisera Vernums vision att bli ett av Sveriges ledande bolag inom produktion och förvaltning av hållbara hyresbostäder, säger bolagets styrelseordförande Jan-Åke Glommen.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.