Vinner pris för Sveriges snyggaste kontor

Vinner pris för Sveriges snyggaste kontor

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I dag utsågs Sveriges snyggaste kontor på Grand Hôtel i Stockholm. Av tio finalister gick förstapriset till AMF Fastigheters nya hjärnvänliga kontor i mötes- och handelsplatsen MOOD. Kontoret är designat med inredningsdesigner Lena Nyholm i spetsen och utgår från kunskap och forskning inom ledarskap, design och neuroestetik. 

I maj i år flyttade AMF Fastigheter till det som nu hyllats som Sveriges snyggaste kontor. Kontoret är ett uttryck för vad bolaget står för: En kärlek till staden och ett hållbart arbetsliv.

− Vi är oerhört stolta och tacksamma över den här fina utmärkelsen. Att vi står här i dag är resultatet av ett flera års långt utvecklingsarbete och vi vill rikta ett tack till alla som har varit med oss på resan mot det här priset, säger Thomas Erséus, vd AMF Fastigheter.

Har arbetat framsynt

Kontoret är resultatet av ett grundligt framsynsarbete som gjordes tillsammans med Mia Öhrn och Lena Nyholm från designbyrån Merry Monday. Syftet var att skapa Sveriges mest välkomnande kontor och bana väg för mer mänskliga och lockande arbetsmiljöer. På plats fortsätter AMF Fastigheter att undersöka och utmana vad som utgör de bästa förutsättningarna för medarbetarnas välmående, kreativa förmåga och vad som krävs för att skapa en plats att längta till.  Allt med framtiden och hållbarhet för både människa och planet som ledstjärna.

− Kontoret behöver, nu mer än någonsin vara en plats där människor trivs, mår bra och vill vara. Vårt mål har varit att skapa en välkomnande och hjärnvänlig mötesplats att längta till, som uppmuntrar kreativitet och samarbete, och samtidigt erbjuder plats för eftertanke, fokus, arbetsro och inte minst välmående. Vi hoppas att vinsten kan inspirera till fler viktiga och spännande samtal om hur kontoret kan berika arbetslivet och stimulera oss att mötas och lösa problem tillsammans, säger Hanna Mossfeldt, arbetsplatsstrateg AMF Fastigheter.

Här återfinns gamla stan

Utformningen av kontoret återspeglar AMF Fastigheter som stadsutvecklare. Kontoret har, med sin placering mitt i handels- och mötesplatsen Mood, blivit en del av staden, en välkomnande mötesplats och ett hjärnvänligt showroom för labbande och lärande om framtidens kontorslösningar.

− I Moodlabbet är det inte bara AMF Fastigheter som har flyttat ut till staden, staden har också flyttat in i kontoret. Staden har fått ett rumsligt uttryck i interiör och färgsättning, kulörer från staden, som Konserthusets blå och Jakobskyrkans röda, har fått färga väggar och tak. Gamla stans gränder har stått modell för planlösningen. Inspiration har också hämtats från andra stadsmiljöer där det mänskliga mötet står i fokus, som restaurangen, uteserveringen, parken och nattklubben. Kontoret är lika öppet som en butik, med skyltfönster ut mot handelsplatsen, fortsätter Hanna Mossfeldt.

Stor del återbrukat

Inredningen är självklart till största del återbrukad och kontoret är byggt för att vara hållbart över tid, med flexibla utrymmen som kan anpassas efter framtida behov och teknologiska framsteg, vilket säkerställer en långsiktig användbarhet.  Totalt används ett 30-tal kulörer i en noga avvägd färgsättning. Utöver utformning och inredning så är kontorets öppna och delade yta båda tonsatta med musik och ljud, även på toaletterna. Den tredje och mer interna delen är tystare. Här finns en ljudmatta som ska hjälpa till att göra oss riktigt fokuserade.  Även belysningen är noga utvald och väl anpassad för att förstärka lokalens varierande uttryck.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.