Startskott för Vernum Fastigheters trähus

Det nya projektet Telegrafen / Anders Tengbom.

Startskott för Vernum Fastigheters trähus

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Byggnationen av Telegrafen 9 i Nynäshamn är nu officiellt påbörjad. Fokus för projektet är att skapa sunda, miljövänliga hem byggda med minimalt klimatavtryck.

Totalt byggs tre huskroppar i kvarteret Telegrafen 9 fördelat på 66 hyresbostäder. Bakom satsningen står fastighetsutvecklaren Vernum Fastigheter med sin husfabrik Grönbo och arkitekterna Scott Rasmusson Källander.

– Vi på Vernum Fastigheter tror på att ge människor möjligheten att bo klimatsmart utan att ge avkall på form och funktion. Lägenheterna blir ljusa och inbjudande med öppen planlösning, bra förvaring och framför allt ett fantastiskt inomhusklimat tack vare att träkonstruktionen tillåter huset att andas. Telegrafen 9 kommer även att få en vacker träfasad som samspelar fint med den omgivande tallskogen och den planerade naturstigen utanför, berättar Anders Tengbom Utvecklingschef på Vernum Fastigheter.

Annons

Projektet byggs genom Vernums industrialiserade och digitaliserade byggprocess där 99% av tillverkningen sker i Vernums fabriker, med lågviktsstomme av lättbalk från Masonite Beams och träfiberisolering från Termoträ.

–  Masonite Beams har haft ett gediget samarbete med Vernum Fastigheter och Grönbo som färdigställt flera byggprojekt med trästomme tidigare. Det är riktigt roligt att samarbeta med framåtsträvande aktörer som vill bygga hållbart för framtida generationer. Nu ser vi fram mot att följa projektet och slutresultatet på lägenheterna vid Telegrafen 9, berättar Daniel Wilded försäljningschef på Masonite Beams.

Planerad inflyttning i lägenheterna är Q1 2023.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.