Liljaskolan blir nytt skolprojekt för Masonite Beams

Liljaskolan blir nytt skolprojekt för Masonite Beams

ANNONS

Annons

Masonite Beams levererar byggsystemet med lättbalk till skolprojektet Liljaskolan i Vännäs.

Nu påbörjas bygget av tillbyggnaden av Liljaskolan i Vännäs. Skolan är en 1200 kvadratmeter stor byggnad och den kommer byggas i trä med uppdrag av Vännäs kommun. VNB byggproduktion väljer Masonite Beams lättbalk till projektet och Structor, medlem i Masonite Beams egna akademi lämnar underlag på stommen.

– Att Vännäskommun väljer en trästomme till skolan är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv. Masonite Beams tackar för förtroendet och ser projektet som en naturlig del för att inspirera till fler skolprojekt i trä, berättar Daniel Wilded säljchef på Masonite Beams.

Skolan har formats med både klassrum och ombytesrum och den byggs i trä. Stommen för bjälklaget byggs med Masonite Beams byggsystem som objektanpassats och tillverkats enligt beställarens krav på byggnaden.

– Vi väljer lättbalkar då klimatbelastningen blir avsevärt mycket lägre jämfört mot massiva bjälklag, berättar Elin Rydh projektingenjör på VNB byggproduktion.

Bygget har precis påbörjats och bygget och skolan förväntas stå klar under 2021.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.