Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn certifieras med Miljöbyggnad Guld

Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn certifieras med Miljöbyggnad Guld

ANNONS

Annons

Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn, utformat av arkitekten Thomas Sandell, har slutbesiktigats och är preliminärcertifierat enligt Miljöbyggnad Guld.

– Norra Djurgårdsstaden växer fram med stark miljöprofil och Riksbyggen har tagit med sig sitt breda kunnande inom hållbar stadsutveckling vid skapandet av Brf Djurgårdsvyn, i både stort och smått. I föreningen finns till exempel solceller, laddstolpar för elbil samt en grönskade innergård och fågelholkar/biholkar för att öka den biologiska mångfalden, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norrort och Brf Djurgårdsvyn.

LÄS MER: Äldsta byggnaden att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld

Fastigheten består av 49 lägenheter och är beläget i Norra Djurgårdsstaden. På det karaktäristiska sågtandstaket har solceller att installerats och byggnaden har också utformats för att underlätta en mer hållbar vardag för de boende.

– Det kommer att finnas laddplatser för elbilar och rejält tilltagna cykelparkeringar och cykelrum. För att bidra till den sociala hållbarheten finns en stor, gemensam takterrass där de boende kan träffas och trivas tillsammans, berättar Stefan Högman.

LÄS MER: Ombyggt kvarter i Rinkeby certifierat enligt Miljöbyggnad

Tredje guldprojektet

Riksbyggens nyproducerade flerbostadshus med tre eller fler våningar certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Bolaget har sedan tidigare även två projekt med betyget Guld, Brf Viva i Göteborg och Brf Sjökortet i Västerås.

– Genom att systematiskt använda oss av kraven för Miljöbyggnad i vår bostadsproduktion bidrar Riksbyggen till mer hållbara boendemiljöer hus för hus. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med att husen är byggda av noggrant kontrollerade material och att husen har en låg energianvändning, säger Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.