Äldsta byggnaden att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld

Äldsta byggnaden att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld

ANNONS

Annons

Det 15-åriga universitetsbiblioteket vid Karlstads universitet har nyligen mottagit Miljöbyggnad nivå Guld. Hittills är det den äldsta byggnaden som har kunnat certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Guld.

Arbetet med att certifiera biblioteket startade 2014 och efter en precertifiering enligt Miljöbyggnad Silver blev det tydligt att guldnivån var inom räckhåll.

– Redan i Karlstads universitets beställning av biblioteket för drygt 15 år sedan gavs förutsättningar för oss att skapa en miljöbyggnad, men då fanns inte den svenska certifieringen Miljöbyggnad. Universitetet gav både tydliga miljömål och ställde tuffa energikrav. Utan deras framsynthet hade certifieringen inte varit möjlig idag, säger Birgitta van Dalen, marknadsdirektör Akademiska Hus som har samarbetat tillsammans med Universitetsbiblioteket och Karlstad universitet.

Den 16 februari 2017 firade universitetsbiblioteket både 15 år, nyinvigning efter en uppgradering av bland annat inredningen och hållbarhetscertifieringen enligt Miljöbyggnad nivå Guld.

Foto: Karlstad universitet

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.