Riksbyggen får renoveringsuppdrag i Jönköping

Riksbyggen får renoveringsuppdrag i Jönköping

ANNONS

Annons

Riksbyggen har startat ett stort ombyggnadsprojekt med hållbarhetsfokus av Bostadsrättsföreningen Hälsan i centrala Jönköping.

Brf Hälsan består av fyra huskroppar som är byggda 1992 och sammanlagt består föreningen av 222 lägenheter. Projektet omfattar bland annat byte av tak, installation av solpaneler, renovering av fönster och målning av fasaden. Riksbyggen har även ett pågående energiprojekt tillsammans med Brf Hälsan där vi effektiviserar värmesystemet.

Projektet beräknas ta cirka två år att genomföra. Föreningen har tecknat ett så kallat RBO-avtal, vilket innebär att föreningen på förhand vet exakt vad kostnaden för hela projektet kommer att sluta på.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över att vi tillsammans med Brf Hälsan har startat projektet. Föreningen har sedan flera år haft planer på att lägga om taket och renovera fasaden. Det har varit viktigt för föreningen och oss på Riksbyggen att projektet genomförs på rätt sätt och till rätt kostnad, säger Lars-Erik Rieden, projektledare på Riksbyggen.

– Riksbyggen är vår förvaltare och det kändes därför som mest naturligt att också anlita dem för det här projektet. Detta är en komplex och omfattande renovering där vi har höga förväntningar på resultatet och vi förlitar oss på att Riksbyggen ska ge oss det expertstöd som vi behöver, säger Eva Hulting, vice ordförande i Brf Hälsan.

Projektet beräknas vara fullt genomfört under 2022.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.