ANNONS
Pris till Malmö för satsning på skyfallshantering
Foto: iStock

Pris till Malmö för satsning på skyfallshantering

annons
ANNONS

Branschorganisationen Svenskt Vatten delade i samband med Vattenstämman i Helsingborg den 22-23 maj ut pris till den regionala VA-organisationen VA SYD med motiveringen “Informativt föredöme för att hjälpa fastighetsägare att ta sitt eget ansvar”.

VA SYDs satsning på skyfallshantering i Malmö har fått pris av branschorganisationen Svenskt Vatten för sin satsning  “Tillsammans gör vi plats för vattnet” som är ett arbete för att skyfallssäkra Malmö.

Enligt VA SYD kommer framtidens utmaningar med skyfall och översvämningar inte att lösas med enbart ingenjörskonst och större ledningar utan för att göra plats för vattnet krävs även att alla som bor och verkar i staden arbetar tillsammans. Genom sin satsning “”Tillsammans gör vi plats för vattnet” vill de därför inspirera med tips och erbjuda råd till alla fastighetsägare i området på hur de bäst tar hand om vattnet inom sin fastighet.

Tillsammans med Malmö stad har VA SYD även arbetat fram en skyfallsplan, det vill säga en långsiktig plan för hur staden ska rustas för att möta extrema skyfall. Planen inriktas på att Malmö ska klara ett så kallat hundraårsregn med minimala skador som följd senast år 2045.

 

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.