Pris till Malmö för satsning på skyfallshantering

Foto: iStock

Pris till Malmö för satsning på skyfallshantering

ANNONS

Annons

Branschorganisationen Svenskt Vatten delade i samband med Vattenstämman i Helsingborg den 22-23 maj ut pris till den regionala VA-organisationen VA SYD med motiveringen “Informativt föredöme för att hjälpa fastighetsägare att ta sitt eget ansvar”.

VA SYDs satsning på skyfallshantering i Malmö har fått pris av branschorganisationen Svenskt Vatten för sin satsning  “Tillsammans gör vi plats för vattnet” som är ett arbete för att skyfallssäkra Malmö.

Enligt VA SYD kommer framtidens utmaningar med skyfall och översvämningar inte att lösas med enbart ingenjörskonst och större ledningar utan för att göra plats för vattnet krävs även att alla som bor och verkar i staden arbetar tillsammans. Genom sin satsning “”Tillsammans gör vi plats för vattnet” vill de därför inspirera med tips och erbjuda råd till alla fastighetsägare i området på hur de bäst tar hand om vattnet inom sin fastighet.

Tillsammans med Malmö stad har VA SYD även arbetat fram en skyfallsplan, det vill säga en långsiktig plan för hur staden ska rustas för att möta extrema skyfall. Planen inriktas på att Malmö ska klara ett så kallat hundraårsregn med minimala skador som följd senast år 2045.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.