ANNONS
Plåtföretagen antar hållbarhetsförklaring

Plåtföretagen antar hållbarhetsförklaring

annons
ANNONS

Branschorganisationen Svensk Byggplåt, där Plåt & Ventföretagen ingår, lanserar en ny hållbarhetskampanj och antar en hållbarhetsförklaring.

Syftet med kampanjen Extra lång hållbarhet: 100 år. 100 %. 100 sätt. är att lyfta fram miljöfördelarna med byggplåt.

– Byggplåten representerar framtidsvänliga material och produkter med lång livslängd. 100 procent återvinningsbarhet och mycket stor potential till återbruk, säger Johan Lindström, vd för Plåt & Ventföretagen.

Fortsatt hållbarhetsarbete

Branschen ska genom kampanjen alltså bli bättre på att sprida information om hur byggplåten passar in i den cirkulära ekonomin. Men framför allt är syftet att identifiera områden där branschen kan förbättras och skapa konkreta projekt som utvecklar det hållbara samhällsbyggandet, säger Johan Lindström.

Mer återbruk av byggplåt

Medlemmarna i Svensk Byggplåt har antagit en hållbarhetsförklaring som bland annat innebär att företagen ska arbeta för att få fram nya metoder och projekt som ökar andelen återbrukat byggplåt och minskar mängden spill. Branschen ska också förtydliga processer kring återvinning och öka kunskapen hos slutkund hur byggplåtens livslängd kan förlängas.

 

Johan Lindström, vd Plåt & Ventföretagen. Foto: Björn Petrén

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.