ANNONS
Per Löfgren blir hållbarhetschef på Tyréns

Per Löfgren blir hållbarhetschef på Tyréns

annons
ANNONS

JM:s tidigare hållbarhetschef Per Löfgren har lämnat tjänsten för en roll som hållbarhetschef på Tyréns.

Per Löfgren tillträdde tjänsten under sista veckan i augusti. Han har arbetat med hållbarhetsfrågor i snart tjugo år och ser hur begreppet har lett till en ny syn i samhället på företags ansvar. Han ser också att samhällsbyggnadsbranschen har en unik position för att skapa långsiktigt hållbara lösningar på samhällets viktigaste utmaningar.

– Vi kan göra stor skillnad, säger Per. Men med den potentialen kommer också ett stort ansvar och för mig är det tydligt att Tyréns ligger i framkant som ett av de vassaste samhällsbyggnadsföretagen som både är tydligt värdedrivet och med en tydlig vision om vart man vill.

Inom samhällsbyggnadsbranschen pekar han ut fem avgörande hållbarhetsutmaningar; klimatneutralitet, hållbar stadsutveckling, effektivare plan- och byggprocess, hållbar materialanvändning och jämställda och säkra arbetsplatser.

– Hos Tyréns finns kompetensen för att möta alla de här utmaningarna. Dessutom gör ägandeformen – Tyréns är stiftelseägt – att vi kan satsa målmedvetet på innovation, forskning och utveckling, ofta med ett nära samarbete med universitet och högskolor. I en sådan miljö skapas de bästa möjligheterna till att stötta sektorns olika aktörer att driva utvecklingen mot samhällets ambitiösa målsättningar inom hållbarhet, säger Per.

 

Foto: Jenny Öhman

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.