Peab deltar i ROCKWOOLs återvinningsprogram

Peab deltar i ROCKWOOLs återvinningsprogram

ANNONS

Annons
Annons

I höstas lanserade Ragn-Sells och ROCKWOOL ett nytt återvinningsprogram med syfte att samla in och återvinna byggavfall. Den första entreprenören som gått med i projektet är Peab.

På Peabs byggplats Lokstallarna i Växjö står nu en container som fylls på med stenullsisolering som annars hade gått till deponi. Containern är unik är den allra första komprimatorn i Sverige som tar emot gammal och överbliven stenull för att återvinna det till nya stenullsprodukter.

Stenullen i containtern hämtas av Ragn-Sells som sedan sorterar och kontrollerar avfallet, för att skicka det vidare till ROCKWOOL fabriker. Där smälts det ner och blir till nya stenullsprodukter igen. Lokstallarna är det första projektet som deltar i ROCKWOOL återvinningsprogram. Satsningen på att ta tillbaka gammal och överbliven stenull för att återvinna till nya ROCKWOOL produkter lanserades i september.

– Intresset har varit mycket stort. Vi har flera riktigt stora byggprojekt som står i kö just nu och det känns oerhört positivt inför framtiden, säger Jonas Zacharoff, VD ROCKWOOL Sverige.

Lokstallet i Växjö är det ena av två pilotprojekt som är med i satsningen. Avfall kommer också att samlas in från arbetet med Nya Vikenskolan i Höganäs kommun.

Foto: ROCKWOOL

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.