Peab deltar i ROCKWOOLs återvinningsprogram

Peab deltar i ROCKWOOLs återvinningsprogram

I höstas lanserade Ragn-Sells och ROCKWOOL ett nytt återvinningsprogram med syfte att samla in och återvinna byggavfall. Den första entreprenören som gått med i projektet är Peab.

På Peabs byggplats Lokstallarna i Växjö står nu en container som fylls på med stenullsisolering som annars hade gått till deponi. Containern är unik är den allra första komprimatorn i Sverige som tar emot gammal och överbliven stenull för att återvinna det till nya stenullsprodukter.

Stenullen i containtern hämtas av Ragn-Sells som sedan sorterar och kontrollerar avfallet, för att skicka det vidare till ROCKWOOL fabriker. Där smälts det ner och blir till nya stenullsprodukter igen. Lokstallarna är det första projektet som deltar i ROCKWOOL återvinningsprogram. Satsningen på att ta tillbaka gammal och överbliven stenull för att återvinna till nya ROCKWOOL produkter lanserades i september.

– Intresset har varit mycket stort. Vi har flera riktigt stora byggprojekt som står i kö just nu och det känns oerhört positivt inför framtiden, säger Jonas Zacharoff, VD ROCKWOOL Sverige.

Lokstallet i Växjö är det ena av två pilotprojekt som är med i satsningen. Avfall kommer också att samlas in från arbetet med Nya Vikenskolan i Höganäs kommun.

Foto: ROCKWOOL

Sponsrat innehåll från Schneider Electric

Relaterade artiklar

Leave A Comment