ROCKWOOL och Ragnsells går samman i återvinningsprojekt

ROCKWOOL och Ragnsells går samman i återvinningsprojekt

ANNONS

Annons

Isoleringsföretaget ROCKWOOL och miljöföretaget Ragn-Sells har slagit ihop sig i ett nytt samarbetsprojekt. Företagen har tagit fram en process för att samla in, sortera och frakta avfall från byggprojekt.

– Vi kommer börja ta tillbaka överbliven stenull från byggprojekt och återvinna det till nya produkter, berättar Jonas Zacharoff, Business Director ROCKWOOL, Sverige.

Restmaterial smälts i fabriker

Ragn-Sells kommer börja ta tillbaka stenullsisolering oavsett om det är spill från ny isolering eller äldre stenull från rivningsprojekt.

– Vi möter marknaden genom att vara de första som erbjuder lösningen i Sverige. På det här sättet kan vi hjälpa de stora entreprenörerna som köper ROCKWOOL att ta tillbaka isolering och bli mer hållbara, säger Jonas Zacharoff.

ROCKWOOL och Ragn-Sells har tagit fram en process som innebär att Ragn-Sells samlar in, sorterar och fraktar avfallet. När ROCKWOOL får tillbaka restmaterialet till sina fabriker smälts materialet och tillverkningsprocessen kan börja om. Satsningen har startat med två pilotprojekt, Nya Vikenskolan i Höganäs kommun och Lokstallet i Växjö.

Foto: Marcus Parsmo

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.