ROCKWOOL och Ragnsells går samman i återvinningsprojekt

ROCKWOOL och Ragnsells går samman i återvinningsprojekt

Isoleringsföretaget ROCKWOOL och miljöföretaget Ragn-Sells har slagit ihop sig i ett nytt samarbetsprojekt. Företagen har tagit fram en process för att samla in, sortera och frakta avfall från byggprojekt.

– Vi kommer börja ta tillbaka överbliven stenull från byggprojekt och återvinna det till nya produkter, berättar Jonas Zacharoff, Business Director ROCKWOOL, Sverige.

Restmaterial smälts i fabriker

Ragn-Sells kommer börja ta tillbaka stenullsisolering oavsett om det är spill från ny isolering eller äldre stenull från rivningsprojekt.

– Vi möter marknaden genom att vara de första som erbjuder lösningen i Sverige. På det här sättet kan vi hjälpa de stora entreprenörerna som köper ROCKWOOL att ta tillbaka isolering och bli mer hållbara, säger Jonas Zacharoff.

ROCKWOOL och Ragn-Sells har tagit fram en process som innebär att Ragn-Sells samlar in, sorterar och fraktar avfallet. När ROCKWOOL får tillbaka restmaterialet till sina fabriker smälts materialet och tillverkningsprocessen kan börja om. Satsningen har startat med två pilotprojekt, Nya Vikenskolan i Höganäs kommun och Lokstallet i Växjö.

Foto: Marcus Parsmo

Sponsrat innehåll från Schneider Electric

Relaterade artiklar

Leave A Comment