Pandemin har fått var tionde svensk att vilja bo större

Pandemin har fått var tionde svensk att vilja bo större

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Coronapandemin har lett till att mer än var tionde svensk vill flytta till en större bostad. Det visar en ny Sifoundersökning gjord på uppdrag av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Undersökningen visar att 12 procent av svenskarna har fått ett ökat intresse för att bo större på grund av coronapandemin, vilket motsvarar över 900 000 personer. Störst är behovet bland unga vuxna i åldersgruppen 18–29 år, där mer än var fjärde, 26 procent, säger att de har flyttat eller vill flytta till ett större boende.

– Pandemin har fått många svenskar att omvärdera hur de vill bo, eftersom vi tillbringar mycket mer tid i hemmet. Fler behöver utrymme för både hemarbete och fritid, vilket har gjort större bostäder hett eftertraktade, säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Behovet av en rymligare bostad under pandemin tycks ha ökat mest kring storstäderna. I Stockholmsområdet har nästan 19 procent av alla invånarna, en markant högre siffra än landet i genomsnitt, fått ett ökat intresse för att bo större på grund av pandemin. Malmö- och Göteborgsområdet ligger också över genomsnittet för landet, men även Norra Sverige.

– Nu behövs konkreta åtgärder från politiskt håll. Fokus för bostadsminister Per Bolund (MP) under 2021 bör vara omformulerade amorteringskrav, sänkt flyttskatt och kontantinsatsregler som tar hänsyn till bostadsköparens ekonomiska förutsättningar, säger Marcus Svanberg.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.