Nytt nummer av Hållbart byggande ute nu!

Nytt nummer av Hållbart byggande ute nu!

Passivhusteknik, ett annorlunda renoveringsobjekt, riksdagspartiernas syn på solenergi, den senaste forskningen inom ventilation och ett gott exempel på vattenreningsteknik är några av ingredienserna i vinterns nummer av Hållbart byggande som är ute nu.

I detta nummer möter vi arkitekten och passivhuspappan Hans Eek som förklarar varför han anser att renovering är viktigare än nybyggnation för att klimatmålen ska uppnås. Han berättar även om hur han började intressera sig för energieffektiviseringar, varför han alltid tänker på vart vi kommer att befinna oss om 50 år när han planerar för nya projekt och hur hus ska kunna kylas med hjälp av passivhusteknik i Burkina Faso.

Vi tittar också närmare på ett annorlunda renoveringsobjekt i Gamla Stan, låter riksdagspartierna mötas i en duell om solenergi, tar reda på vad som satt Eskilstuna på den internationella hållbarhetskartan och fördjupar oss i vilka värden vi eventuellt riskerar att förlora när grönytor exploateras och städer förtätas.

Som vanligt rapporterar vi även om det senaste och viktigaste som hänt inom svensk bygg- och fastighetssektor när det gäller hållbarhet. Från prisad raketforskning på Deep Green Challenge till hur stålet kan ta klivet in i den cirkulära ekonomin. Och låter Maria Pleiborn från WSP utveckla sina tankar kring bostadsmarknaden.

Prenumerera på Hållbart Byggande

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment