Nytt nummer av Hållbart Byggande

Nytt nummer av Hållbart Byggande

ANNONS

Annons

Nu är senaste numret av Hållbart Byggande ute! I detta nummer har vi bland annat intervjuat Anders Lendager, vd för danska Lendager Group, som vill skala upp det cirkulära byggandet på allvar.

Anders Lendager tröttnade på att varje gång en hållbar lösning föreslogs i den byggda miljön togs det ut ur projektet för att det kostade mer. Han såg en potential i byggmaterial gjorda av avfall. Men materialen fanns inte, så han fick uppfinna dem själv. Lendager är specialiserade på upcyclade produkter. Återanvända trappor, tegel, trä, betong och spillträgolv får nytt liv i nya bostadshus i Köpenhamn. Resultatet blir inte bara minskade koldioxidutsläpp, det har även fått företagets samarbetspartner i branschen att ändra tankesättet kring resurser och våga satsa på projekt som bryter ny mark. Vår reporter Martina Nyhlin reste ner till Köpenhamn och träffade den danske arkitekten.

Grundarna av Sally R och Naava vet vad det innebär tro på och arbeta för en idé som kan ligga utanför ramarna. I detta nummer av Hållbart Byggande kan du läsa om hur de två företagen, med hjälp av rymdteknik och intelligenta växtväggar, vill hitta innovativa och effektiva sätt att rena luften på. Vi pratar också vikten av värderingsdrivet ledarskap med Sweco Sveriges vd Ann-Louise Lökholm Klasson, tittar närmare på ljus som tjänst och undersöker hur klimatdeklarationer kan innebära en otjänst för konkurrensen mellan byggmaterial. Sist men inte minst har vår reporter Eva Lindselius försökt reda i varför mutor, svartjobb och otrygga arbetsförhållanden fortsätter vara en del av byggbranschen och vad som krävs för att byggandet ska bli rättvist på riktigt.

Prenumerera på Hållbart Byggande

 

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.