Nytt nordisk huvudkontor med hållbarhet i fokus

Nytt nordisk huvudkontor med hållbarhet i fokus

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

1KOMMA5°, Europas snabbast växande cleantech-bolag inom grön energi, meddelar nu att deras nya nordiska huvudkontor i södra Sverige är på väg att bli verklighet. Med ett starkt fokus på långsiktig hållbarhet har projektet möjliggjorts genom ett samarbete med fastighetsutvecklaren Granitor. Kontoret kommer att ta plats i Fyrtornet som blir Malmös första kontorshus i trä. Inflyttning sker 2024.

Det har bara tagit ett par år för 1KOMMA5° att etablera sig som ledande aktör inom förnybar el för villamarknaden i Norden. Det nya huvudkontoret i södra Sverige skapas nu tillsammans med Granitor och speglar deras vision om en klimatneutral villamarknad år 2030. Granitor är känt för sin kompetens inom fastighetsutveckling och hållbarhetsfokus, vilket har varit en idealisk partner för 1KOMMA5° i projektet.

Fyrtorn i trä

Det är sju fastigheter som tillsammans bildar Embassy of Sharing, där Fyrtornet utgör den första och är utformat som kärnan för innovation och smarta bostäder. Området är ritat av Wingårdhs arkitekter som vann markanvisnings-tävlingen för den sista centrumtomten i Hyllie, utsett av Malmö stads jury. Fyrtornet i sig byggs även helt i trä, vilket innebär minskat klimatavtryck, minimerat resursuttag och bindning av koldioxid, och är en av de utstickande motiveringarna till Wingårdhs vinst i tävlingen.

– I Embassy of Sharing utvecklar vi fastigheter med höga hållbarhetsambitioner, därför känns det extra roligt att välkomna en hyresgäst som 1KOMMA5° som själva arbetar innovativt och aktivt bidrar till ett CO2-neutralt liv. Att 1KOMMA5° med hjälp av deras fina showroom kommer bidra med ett levande entréplan är dessutom en klar förmån för området, säger Maria Ekström, Affärschef Granitor.

Showroom för gröna energilösningar

Ett av de mest efterlängtade projekten som kommer ta vid i det nya Nordiska huvudkontoret är öppningen av 1KOMMA5°s första showroom i Sverige. Här kommer besökare att få en inblick i framtidens gröna energilösningar och hur dessa kan integreras i villahushåll för att främja effektiv energianvändning, besparingar av elräkningar och minimering av hushållets klimatavtryck. Produkter som lanserats senaste året och som kommer finnas på plats i showroomet är bland annat energistyrsystemet Heartbeat och deras egna hållbara solcellspaneler.

Annons

– Vi är oerhört glada över att ha funnit en plats som speglar vår vision och stärker vår hållbara profil. Jag är säker på att det nya kontoret och vårt showroom blir en inspirerande miljö som kommer ge en unik inblick i framtidens gröna energilösningar. Med Granitors stöd är vi än mer rustade för att möta utmaningarna och möjligheterna som ligger framför oss, säger Gunnar Jönsson, VD 1KOMMA5° Norden.

1KOMMA5° har stora planer för framtiden och de senaste siffrorna visar på en imponerande tillväxt. Med över 21 000 installerade solcells- och batterianläggningar i Norden är de nu marknadsledande. Under första halvåret av 2023 har de expanderat till 60 platser i Europa och Australien. Med över 80 000 installerade energisystem har de redan en betydande påverkan. Men det här är bara början – under andra halvan av 2023 planerar 1KOMMA5° att fortsätta sin tillväxtresa genom att utöka till 70 platser och nå 550 miljoner euro i intäkter.

Det nya huvudkontoret är inte bara en plats för innovation, utan en symbol för 1KOMMA5° och Granitors gemensamma vision om att forma en mer hållbar framtid.

Utvecklar för framtiden

Granitor Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Vi är en lokalt engagerad och ansvarstagande fastighetsutvecklare som vill göra en positiv skillnad genom de bostäder, arbetsplatser och stadsmiljöer vi utvecklar och förvaltar. Projektportföljen omfattar 5 700 bostäder och 215 000 kvm kommersiella byggrätter. Fokus är inriktat på Södra Sverige, Storstockholmsområdet och Uppsala. Läs mer på granitor.se/properties.

Granitor Properties ingår i Granitor-koncernen som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2022 omsatte Granitor-koncernen cirka 10,6 miljarder kronor och sysselsatte 4 500 medarbetare.

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.