Byggstart för Drivbänken i Embassy of Sharing

Byggstart för Drivbänken i Embassy of Sharing

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nu har bygget av Drivbänken, Granitor Properties andra hus i det unika stadsdelsprojektet Embassy of Sharing i Hyllie, inletts. Drivbänken kommer byggas i grönskande terrasser och ska bli kvarterets kreativa vardagsrum för både företag och allmänhet.

– Huset kommer erbjuda något som andra fastigheter inte gör och bidra till en mer levande stadsdel, säger Maria Ekström, affärschef på Granitor Properties.

Drivbänken har ritats av Wingårdhs arkitekter och kommer certifieras enligt WELL och Miljbyggnad Guld. Drivbänken blir inte bara ett kontorshus utan också en mötesplats för alla. Här ska flexibla kontorslokaler och coworkingytor samsas med showrooms och Malmö stads nya bibliotek. Huset som via en gångbro sammanlänkas med Fyrtornet, kvarterets första fastighet, kommer även inrymma restaurang och café.

Hållbarhet på detaljnivå

– Om Fyrtornet är det ståtliga och lite mer stillsamma äldre syskonet med större etablerade företag, är Drivbänken det livfulla småsyskonet för startups och scaleups. Tillsammans bildar fastigheterna en väldigt spännande helhet, säger Maria Ekström.

Embassy of Sharing kommer totalt bestå av sju fastigheter och genomsyras av hållbarhet i minsta detalj. Fastigheterna byggs i noga utvalda material för minsta möjliga klimatpåverkan, solceller är standard och hela kvarteret värms upp av geoenergi där spillvärme delas mellan fastigheterna.

– Namnet Drivbänken syftar inte bara på att företag ska växa utan också på de grönskande terrasserna med odlingsmöjligheter. Söderläget kommer gynna växtligheten och allt dagvatten används för bevattning, säger Maria Ekström.

Annons

Möjligheterna att träffas, fika eller besöka biblioteket med sina kreativa rum för olika typer av skapande, bidrar också till social hållbarhet. Huset är för alla. Läget intill stationen mitt i Hyllie gör också fastigheten lättillgänglig för både malmöbor och besökare.

– Drivbänken kommer göra Hyllie till en plats där man vill hänga kvar efter jobbet eller shoppingturen, säger Maria Ekström.

Drivbänken beräknas vara inflyttningsklar under Q2 2025. Byggnadsentreprenör är Byggnadsfirman Otto Magnusson.

Fakta Embassy of Sharing

Embassy of Sharing är ett 55 000 kvadratmeter stort kvarter på strategiskt läge i Hyllie med fokus på innovation, mångfald och cirkulär ekonomi. I sju fastigheter som alla är unika både till utformning och innehåll, bygger Granitor Properties flexibla kontor med över 600 arbetsplatser i bara Fyrtornet och Drivbänken, 300 smarta bostäder – både bostadsrätter och hyresrätter, och en rad värdeskapande mötesplatser inomhus såväl som utomhus. Varje fastighet uppfyller dessutom ett eller flera hållbarhetsmål från Agenda 2030. Utöver de mål som gäller ekologisk hållbarhet som att bekämpa klimatförändringarna och arbeta för hållbar konsumtion och produktion, ligger fokus på att skapa mötesplatser för medborgardialog, demokratiutveckling och ett livslångt lärande.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.