Nytt miljonkontrakt för Skanska – bygger Malmökontor åt E.ON

Nytt miljonkontrakt för Skanska – bygger Malmökontor åt E.ON

ANNONS

Annons

Skanska har tecknat avtal värt cirka 920 miljoner kronor med fastighetsbolaget Castellum om att bygga E.ON:s nya nordiska huvudkontor i Nyhamnen.

Projektet omfattar 36 000 kvadratmeter bruttoyta och huset blir mellan åtta och nio våningar högt med restaurang, gym och terrass på taket, med möjlighet att arbeta utomhus sommartid. Huset ska certifieras enligt Breeam och WELL. Byggnaden är enligt Castellum tänkt att bli en ambassadör för hållbara lösningar med maximal energieffektivitet, optimalt inomhusklimat och smarta lösningar för styrning, kyla, värme och varmvatten.

Byggstart är planerad till andra kvartalet 2020 och huset ska stå färdigt att tas i bruk under det första kvartalet 2023.

 

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.