Ny tävling ska utse Nordens mest klimatsmarta stolar

Ny tävling ska utse Nordens mest klimatsmarta stolar

Svensk Form samarbetar i höst med Nordiska ministerrådets internationella profileringsprojekt The Nordics och lanserar nu Sustainable Chairs, tävlingen för klimatsmarta stolar.

Nordiska formgivare och möbelproducenter är ledande när det kommer till hållbar design, och tävlingen syftar till att öka kännedomen om hållbarhet i designbranschen.

– Kopplingen mellan form och klimat är central för morgondagens designutveckling och det är hoppingivande att det idag bland många formgivare finns ett växande samhällsengagemang kring hållbarhetsfrågorna, säger Mats Widbom, vd på Svensk Form, i en presskommentar.

Sustainable Chairs är ett samarbete mellan Svensk Form, DOGA (Design og arkitektur i Norge), DDC (Dansk Design Center), Iceland Design Center och industrikonstförbundet Ornamo i Finland.  Juryn i tävlingen kommer att titta på fyra olika kriterier; designkvalitet, kulturarv, innovationshöjd och hållbarhet. I december kommer de vinnande bidragen från de fem nordiska länderna att presenteras i den nordiska paviljongen på FN:s klimatmöte COP24 i Katowice, Polen.

Relaterade artiklar

Leave A Comment