ANNONS
Ny satsning på klimatkompenserat stål

Ny satsning på klimatkompenserat stål

annons
ANNONS

Genom den nya satsningen Grönt Stål kan beställare och tillverkare inom stålindustrin klimatkompensera sin stålanvändning. Detta görs genom skogsplantering i långsiktigt hållbara projekt tillsammans med Zero Mission.

Möjligheten till klimatkompenserad stålanvändning sker genom Plan Vivo-certifierade trädplanteringsprojekt i Bolivia med hjälp av företaget Zero Mission.

– Att plantera träd och motverka avskogning är en av de mest effektiva metoderna som finns för klimatkompensation, genom att det både reducerar utsläppen och tar upp koldioxid ur atmosfären, säger Claire Wigg, VD för Zero Mission.

Bakom satsningen står Mekaniska Verkstädernas Riksförbund, MVR, och Norsk Stålförbund. I projektet samarbetar MVR och Norsk Stålförbund med Plåt & Ventföretagen, Svensk Byggplåt, Sinf, Stål & Mekangruppen, Den Norske Stålgruppen, Industrigruppen Stål & Fasade och Norsk Forening for Stålkonstruksjoner.

– Det viktigaste vi som branschorganisation kan göra för miljön är att hjälpa våra medlemmar till en minskad klimatpåverkan, säger Björn Uppfeldt, förbundsdirektör för Mekaniska Verkstädernas Riksförbund MVR.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.