NREP bygger 100 nya hyresrätter i trä i Västerort

NREP bygger 100 nya hyresrätter i trä i Västerort

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Fastighetsinvesteraren NREP har fått en markanvisning av Stockholms stad för att bygga 100 hyresrätter av trä i Vinsta i västra Stockholm.

– Bygg- och fastighetsbranschen behöver snabbt minska sina koldioxidutsläpp. Samtidigt krävs en ökad byggtakt för att minska bristen på bostäder. Därför känns det både viktigt och roligt att bygga 100 hyresrätter av trä, det minimerar koldioxidutsläppen samtidigt som hyresrätter är den boendeform det råder störst brist på, säger Joanna Berg, regionchef bostäder på NREP.

Även Ikano Bostad, JM och NRE har träffat markansvisningsavtal med staden och tillsammans ska de fyra företagen bygga cirka 440 bostäder i området.

15-minutersstaden

NREP genomför projektet tillsammans med arkitektkontoret Arkemi och trähusspecialisten Arvet. Både husens stomme och fasad byggs i trä.

Annons

– Vi vill med de här husen bidra till Stockholms målsättning att vara en klimatneutral och levande stad där människor trivs. Träbyggandet är ett klimatsmart sätt att bygga bostäder på där vi använder arkitekturen i skapandet av hållbara nya stadsdelar, säger Lars Berglund, vice vd på Arvet.

I projektet vidareutvecklar NREP tanken om “15-minutersstaden”, att människor aldrig ska ha längre än 15 minuter till det de behöver i vardagen, till “Den hälsosamma 1-minutersstaden”. Utgångspunkten är både närheten till grönområden och att husen byggs i trä. Dessutom finns både naturreservat och strandpromenader längs Mälaren ytterligare några minuter bort.

– Människor ska bo i 15-minutersstaden, men aldrig ha längre än en minut till naturen. Vi vill skapa kvarter som berikar människors liv och som lockar till rörelse och aktivitet, säger Joanna Berg.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.