NCC:s tidigare hållbarhetschef rekryteras till Ahlsellkoncernen

Foto Sten Jansin

NCC:s tidigare hållbarhetschef rekryteras till Ahlsellkoncernen

ANNONS

Annons

Christina Lindbäck, tidigare hållbarhetschef på NCC, är ny hållbarhets- och kommunikationsdirektör för Ahlsellkoncernen och kommer att ingå i koncernledningen.

Christina Lindbäck har också varit miljöchef för Ragn-Sells-koncernen samt varit ordförande för Näringslivets miljöchefer. Hon tillträder sin nya tjänst på Ahlsell den 1 mars 2022.

– För oss betyder hållbarhet allt från nöjda kunder, leverantörer och medarbetare, lönsam tillväxt och värdeskapande för våra intressenter till en verksamhet som över tid är hållbar – ekonomiskt, miljömässigt och socialt. För att få ännu större fokus på detta har vi inrättat rollen som Hållbarhets- och kommunikationsdirektör i koncernledningen. Jag gläder mig åt att få välkomna Christina Lindbäck till oss, säger Claes Seldeby, Koncernchef i Ahlsell AB.

LÄS MER: Christina Lindbäck – en driven visionär

Fick sluta efter omorganisering

I juni 2020 meddelade NCC att Christina Lindbäck fick lämna tjänsten som hållbarhetschef i samband med bolagets nya strategi kring hållbarhetsfrågorna, som då skulle flyttas ut närmare kunderna och integreras i hela verksamheten.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.