ANNONS
NCC och Mimer bygger hyreslägenheter i Västerås
Illustration: White Arkitekter

NCC och Mimer bygger hyreslägenheter i Västerås

annons
ANNONS

NCC ska på uppdrag av Bostads AB Mimer bygga 64 hyreslägenheter i Västerås. Husen miljömärks enligt Svanen.

Kvarteret Älgen uppförs i området Skallberget i norra Västerås. De 64 lägenheterna fördelas i två huskroppar med sex våningar vardera. Lägenheterna får 1–4 rum och kök med en yta på 36 till 73 kvadratmeter. I uppdraget ingår även kompletterande byggnader för miljö- och cykelrum samt en parkering med cirka 40 platser. Projekteringen är påbörjad och produktionen planeras att starta under våren 2020. Preliminärt beräknas bostäderna stå klara i slutet av 2021. Affären om cirka 85 MSEK orderregistreras i första kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

Bostäderna uppförs enligt NCC Folkboende, bolagets bostadskoncept som ska ge hög boendekvalitet och god fastighetsekonomi.

– Vi har nyligen färdigställt kvarteret Klippblocket på Vetterslund och kvarteret Lindaren på Malmaberg tillsammans med Mimer och ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete och skapa fler bostäder i kommunen. Med NCC Folkboende blir byggtiden kort och de boende får genomtänkta planlösningar och bra kvalitet, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden.

 

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.