ANNONS
NCC bygger vård- och omsorgsboende i Örebro
Foto Liljewall Arkitekter

NCC bygger vård- och omsorgsboende i Örebro

annons
ANNONS

NCC utvecklar och bygger ett vård- och omsorgsboende i Bettorp, norr om Örebro, med kommunen som hyresgäst.

Kommunen har tecknat ett 15 årigt hyresavtal för verksamheterna i huset som innefattar 80 vård- och omsorgsplatser, sex gruppbostäder samt en restaurang.

– Antalet invånare i kommunen ökar och antalet äldre kommer öka kraftigt de kommande åren så behovet av nya vård- och omsorgsplatser är mycket stort. Det nya boendet är del av en Örebro kommuns långsiktiga plan för att tillgodose behovet av vårdplatser och vi ser fram emot att NCC ska starta byggnationen, säger John Johansson, kommunalråd och ordförande i Programnämnd social välfärd.

NCC tilldelades uppdraget 2019 och har sedan dess arbetat tillsammans med Örebro kommun för att kunna starta byggnationen under våren 2020.

– Avtalen för de olika verksamheterna i huset är resultatet av ett nära och bra samarbete mellan kommun, utvecklare och arkitekt. NCC har en erfaren projektorganisation med stort fokus på tidplan och genomförande och alla inblandade har haft samma målbild för projektet, säger Christina Kämpe, ansvarig samhällsfastigheter NCC Property Development.

Certifieras enligt Miljöbyggnad Silver

NCC tog tillsammans med Liljewall arkitekter fram det vinnande gestaltningsförslaget för hur det nya boendet kommer att se ut. Boendet som är 8 000 kvadratmeter stort byggs enligt miljöcertifiering Miljöbyggnad Silver. Byggnaden kommer även ha solceller på taket.

Byggnationen startar under april 2020. Vård- och omsorgsboendet byggs av NCC Building Sverige och beräknas vara färdigställt i slutet av 2021 då Hemsö tillträder fastigheten. NCC har i samband med projektstart även avtalat med Hemsö som kommer bli långsiktig fastighetsägare när hyresgästen tillträtt lokalerna i slutet av 2021.

 

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.