Miljardinvestering i campus Albano

Miljardinvestering i campus Albano

Annons
annons

2 990 miljoner kronor investeras i den fortsatta utvecklingen av campus Albano.

Akademiska Hus plan för området är ett vetenskapligt nav som knyter ihop universitetshuvudstaden Stockholm. Målet är också att campus Albano ska bli en förebild när det gäller sociolekologisk stadsdesign och att hållbarhetsforskningen ska stärkas.

Sammanlagt planeras utbildningsmiljöer för över 15 000 studenter och forskare och här byggs också cirka 1 000 studentbostäder och lokaler för kommersiell service. Den investering som nu beslutats är en delinvestering som omfattar tre byggnader för Stockholms universitet samt en byggnad för KTH. Det rör sig om kontors- och undervisningsmiljöer samt allmän service som caféer och restauranger och ett gemensamt undervisningslabb.

Arkitekter för universitetslokalerna är BSK Arkitekter och Christensen & Co Arkitekter.

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.