Unga bygger för unga

Unga bygger för unga

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Stångåstaden kommer tillsammans med den kommunala gymnasieskolan Anders Ljungstedts gymnasium att dra igång en gemensam satsning för att locka unga till byggbranschen och öka förutsättningarna för unga att få en bostad. Initiativet drivs gemensamt under namnet Unga bygger för unga.

Unga bygger för unga är ett koncept som initialt togs fram i Skellefteå hos det kommunala fastighetsbolaget Skebo och som lyckosamt också har gjorts av Hyresbostäder i Norrköping. Nu startas initiativet upp även i Linköping där Stångåstaden kommer att genomföra projektet i samverkan med Bygg- och anläggningsprogrammet på Anders Ljungstedts gymnasium, tillsammans med en utvald entreprenör som ska upphandlas.

Flera viktiga syften

Initiativet har flera syften; att ge eleverna en praktikplats samtidigt som de får en förståelse för hur yrket som byggnadsarbetare är och att inspirera eleverna att fortsätta arbeta i branschen. Som initiativet säger så kommer de unga att bygga för unga, då de lägenheter som tillskapas i detta ombyggnationsprojekt kommer att hyras ut till unga personer mellan 18–24 år. En målgrupp som Stångåstaden sedan flera år tillbaka ger förtur till i sin bostadskö för att underlätta att de kan ta sig in på bostadsmarknaden.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.