MER Arkitekter utformar Knowits huvudkontor

Sveavägen 20. Illustration: Walk the Room

MER Arkitekter utformar Knowits huvudkontor

ANNONS

Annons

MER Arkitekter har fått i uppdrag att utforma digitaliseringskonsulten Knowits 4 500 kvadratmeter stora huvudkontor på Sveavägen i Stockholm.

I juli 2021 gick Knowit samman med konsultbolaget Cybercom och är idag ett bolag med fler än 3 800 medarbetare, varav 800 baserade i Stockholm. Detta blir årets hittills största kontorsuthyrning i landet. Flytten går till Skandia Fastigheters profilfastighet på Sveavägen 20.

– I en tid där man helt utvärderar kontorets existens vill vi skapa en plats där alla medarbetare på Knowit kan känna tillhörighet – en plats där man träffas, samarbetar och jobbar tillsammans, men även kan utföra olika typer av arbetsuppgifter i lugn och ro och i olika konstellationer. Hållbarhet är högt upp på priolistan i detta projekt, och vi vill egentligen bygga om lokalerna så lite som möjligt. Så att bygga ett konceptstarkt huvudkontor med så lite påverkan som möjligt blir en rolig utmaning som vi mer än gärna tar oss an, säger Niklas Larsén, vd på MER Arkitekter.

MER Arkitekters uppdrag omfattar att utforma Knowits nya huvudkontor, och kommer att pågå till och med sommaren 2022.

– Vi valde MER Arkitekter efter att noga ha undersökt vad marknaden hade att erbjuda. Att valet slutligen föll på MER var en kombination av deras kostnadseffektiva och kreativa arbetsprocess och de kompetenser och referenser de presenterade. För en ovan beställare som oss är det viktigt att få konkreta förslag på vad arkitekten med sin erfarenhet ser är optimalt för oss, i stället för att bombarderas av frågor om hur vi vill ha det. MER matchade den önskan bäst för oss som är ett innovativt framtidsföretag med stort hållbarhetsfokus där värdet av digitalisering och teknik står i centrum, säger Bertil Nordlund, projektansvarig på Knowit.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.