MER Arkitekter får stort kontorsuppdrag i Finland

Träpaviljong med öppna mötesytor på terrasser och nya delbara mötesrum hos Altaal. Rendering: MER Arkitekter

MER Arkitekter får stort kontorsuppdrag i Finland

ANNONS

Annons

MER Arkitekter tar sig in på den finska marknaden genom att bli strategisk partner till investeringsbolaget Altaal och inredningsarkitekt vid utveckling av ett antal hybrider av co-working space och traditionella kontor.

Altaal investerar i fastigheter i hela Norden och startade förra året upp ett omfattande projekt med att skapa ett nav av gröna kontorsbyggnader i Helsingfors kontorshubbar. MER Arkitekter ska utveckla strategi kring och utforma inomhusmiljöerna i Altaals nya satsning för att locka multinationella hyresgäster.

– Vi på MER Arkitekter inspireras dagligen av den finska arkitekturtraditionen och innovationsandan. Vi ser den finska marknaden som en del av vår framtid och satsar nu ordentligt på vårt grannland. Mycket bubblar där, varav det här projektet med Altaal är ett mycket gott exempel på, säger MER Arkitekters vd Niklas Larsén.

Gym och bastu

Initialt innefattar projektet 50 000 kvadratmeter, men under 2022–2023 ska man utvidga till totalt nio hubbar och då nå över 250 000 kvadratmeter. Lokalerna ska rymma mötesrum, restauranger, samlingsplatser, gym och bastur. En del av projektet innefattar att byggnaderna ska uppdateras för att bli miljöcertifierade enligt internationella standarder.

– Vi är väldigt glada över att få ett så, på flera sätt, omfattande uppdrag. Det är stora lokaler, många kvadratmeter, strategiska vägval och Altaal har rätt vision för framtiden! Vi ser fram emot samarbetet med Altaal som startat på bästa möjliga sätt. Vi är stolta över att få arbeta med ett företag som sätter hyresgästen i första hand och som verkligen har förstått att det är design, service och hållbarhet som gäller när man skapar framtidens arbetsplats, säger Niklas Larsén.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.