• söndag , 26 maj 2024


Spaden i jorden för Martinsons och Persson Invest i Östersund

Spaden i jorden för Martinsons och Persson Invest i Östersund

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Byggandet av Sjöbodarna, ett nytt kvarter med flerbostadshus i trä på Storsjö strand i centrala Östersund, inleddes den 15 januari med ett första symboliskt spadtag. Bakom projektet står Martinsons och Persson Invest, som genom det gemensamma bolaget Sjöbodarna i Östersund AB vill främja klimatsmart och hållbart byggande.

– Intresset för området har varit enormt stort och det är roligt att kunna konstatera att det finns många som tycker att det här är framtidens sätt att att bo, säger Mikael Salomonsson, vd för Martinsons Byggsystem.

Martinsons och Persson Invest står tillsammans bakom kvarteret Sjöbodarna, som utgörs av en U-formation med fyra huskroppar på mellan två och sex våningar och med totalt 50 lägenheter. Eftersom intresset för att bygga i trä ökat stadigt under de senaste tio åren, ligger området helt rätt i tiden.

– Att bygga i trä innebär att bygga med låg klimatpåverkan och ofta på mindre än halva tiden jämfört med motsvarande hus i betong. Det är fördelar som blivit allt mer kända runt om i Sverige, säger Mikael Salomonsson.

Intresset för att bo i området Sjöbodarna har också varit stort.

– 35 av 50 lägenheter är sålda och den första etappen av Sjöbodarna beräknas vara inflyttningsklar redan i december 2016. Bostäderna har ett sjönära och centralt läge och det i kombination med en attraktiv bostadsmiljö har bidragit till det stora intresset, säger Mikael Salomonsson.

Cirka 5 500 m2 KL-trä och limträ kommer att användas i byggandet av Sjöbodarna, som är ett av flera större projekt som Martinsons genomför de närmaste åren.

– Vi rustar för att kunna genomföra ännu fler projekt. Samtidigt som vi bygger Sjöbodarna ökar vi vår förädlingskapacitet genom investera 80 miljoner kronor i en utökning av vår produktionslinje i KL-trä, säger Mikael Salomonsson.

Läs mer om Sjöbodarna på brfsjobodarna.se

Mer information
Mikael Salomonsson, vd
Martinsons Byggsystem
Tel: 070 211 24 13

Illustration: Gisteråsjöstrand Arkitektur

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Martinsons