• fredag , 28 januari 2022


Ännu enklare att välja broar i trä

Ännu enklare att välja broar i trä

ANNONS

Annons

Martinsons utökar sitt åtagande som broleverantör genom att erbjuda sina kunder färdiga konstruktionshandlingar för brofästen. Erbjudandet är framtaget i samarbete med konsultföretaget Tyréns och svarar mot ett behov som Martinsons sett hos broköparna.

– Vi har sett ett behov av att göra även projekteringen av själva brofästena enklare. Genom att erbjuda färdiga konstruktionshandligar för dessa gör vi hela broaffären enklare och effektivare, från start till mål. Och dessutom till ett konkurrenskraftigt pris. Vi tror att den här tjänsten kan göra det ännu enklare att välja broar i trä, säger Jens Karlsson, Key account manager för träbroar på Martinsons.
Tidigare har Martinsons-entreprenören själv fått sköta projekteringen av de landfästen i betong som krävs vid ett brobygge. Genom Martinsons samarbete med Tyréns får entreprenören färdigprojekterade konstruktionshandlingar, något som sparar tid och som leder till att bara själva byggandet av bron återstår.

– Tack vare samarbetet med Tyréns har vi utvecklat en anpassningsbar produktplattformdär flera delar är standardiserade och kvalitetssäkrade. Det gör att vi kan leverera färdiga konstruktionshandlingar till ett mycket konkurrenskraftigt pris. För entreprenören innebär det mindre administrativt arbete och samordningsansvar, säger Jens Karlsson

Konstruktionshandlingarna för brofästen finns som tillval och levereras till fast pris och med alla de beräkningar som Trafikverket kräver.

– Plattformen skapar korta och garanterade ledtider och en effektiviserad projekteringsprocess. Vi har märkt en efterfrågan på den här typen av produkter just för att det minskar projekteringstiden markant, säger Patrik Jensen, avdelningschef på Designevolution som är ett helägt dotterbolag till Tyréns.

Mer information
Jens Karlsson, Key account manager Träbroar
Martinsons Byggsystem
Tel: 070 324 20 64

Patrik Jensen, avdelningschef
Designevolution
Tel: 010 452 24 40

 

Foto: Curt-Robert Lindqvist/FotografCRL

Relaterade artiklar

Martinsons