Martinsons levererar stommen till Lidls klimatneutrala butik

Martinsons levererar stommen till Lidls klimatneutrala butik

ANNONS

Annons

Martinsons har fått i uppdrag att leverera och montera en KL- och limträstomme till Lidls klimatneutrala butik i Visby.

Butiken byggs som ett gemensamt projekt av Lidl och LINK arkitektur och blir pilotprojekt för Sweden Green Building Councils nya miljöcertifiering NollCO2. Martinsons kommer att leverera 240 kubikmeter KL-trä och 150 kubikmeter limträ som tillsammans ska utgöra butikens stomme.

– Vår miljöcertifiering och miljövarudeklaration är ledande i vår genre och vi uppfyller de hårt ställda kraven när det gäller vår del i projektet. Att bygga i trä är det miljövänligaste valet och konstruktionen kommer att binda koldioxid under byggnadens hela livslängd, säger Robert Vikström, Account Manager på Martinsons.

Produktionen av materialet pågår just nu och Martinsons kommer även att montera stommen med start i september i år.

– Fyra erfarna medarbetare åker till Gotland för att genomföra montaget, som beräknas ta tio veckor, säger Robert Vikström.

Rendering: LINK arkitektur och Lidl Sverige

LÄS MER

Nytt certifieringssystem ska säkerställa klimatneutrala byggnader

Debattartikel av Alexander Landborn, LINK arkitektur: “Vem ska ta ansvar för bygg- och anläggningssektorns klimatpåverkan?”

 

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.