Malmöfestival för ökad inkludering drar igång

Malmöfestival för ökad inkludering drar igång

Den 22 augusti invigs Opportunity Space Festival i Malmö. Här ska människor med olika bakgrund kunna mötas för att bygga nätverk och hitta nya vägar in på arbetsmarknaden.

Opportunity Space Festival pågår mellan den 22 augusti och 2 september med syfte att bygga nätverk, hitta nya vägar in på arbetsmarknaden och utveckla idéer för ett mer inkluderande Malmö. Bakom programmet står mer än 30 organisationer och föreningar i ledning av Van Alen Institute och Individuell Människohjälp. Under festivalen anordnas bland annat Designförvandling. En grupp arbetssökande arkitekter och ingenjörer, även nyanlända, med erfarna mentorer och lokala intressenter förs samman för att designa och genomföra småskaliga förbättringar i området i och kring Enskifteshagen.

I samband med festivalen invigs också mötesplatsen Folkets House. Den temporära paviljongen har fått sin utformning av vinnarna av den internationella tävlingen Opportunity Space. Paviljongen är tillverkad av trä, stål och tyg och sträcker sig sex meter upp i luften. Designteamet med arkitekter från USA och Sverige har hämtat inspiration från förra seklets samlingslokaler och mötesplatser, folket hus, för att skapa en plats där vår tids möjligheter och utmaningar kan mötas.

Folkets House. Foto: Sveriges Arkitekter

 

 

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment