Malmö stad och näringslivet signerar klimatkontrakt

Foto: Werner Nystrand

Malmö stad och näringslivet signerar klimatkontrakt

ANNONS

Annons

Tillsammans med flera centrala samhällsaktörer har Malmö stad tagit nästa steg för att möta de globala utmaningarna på lokal nivå.

Tisdagen den 21 december signerades den första omgången av Klimatkontrakt Malmö. Kontraktet kommer att bli ett verktyg för Malmö stad, näringslivet, akademin och Malmöbor att samarbeta och ta vara på idéer, initiativ och insatser när det kommer till att nå målet om ett hållbart Malmö 2030.

På plats för signeringen fanns Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande, och representanter från 17 stora infrastrukturägare, bygg- och anläggnings samt bostads- och energibolag.

– Världens städer har en nyckelroll när det kommer till att begränsa den globala uppvärmningen. I Malmö vet vi att vi behöver jobba tillsammans för att ligga i framkant i klimatomställningen. Därför är jag glad för det stora intresset, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

– Att staden jobbar tillsammans med näringslivet i miljö- och klimatarbetet är helt avgörande för att vi tillsammans ska kunna nå våra ambitiösa mål, säger Simon Chrisander (L), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och miljö.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.