Lundbergs Fastigheter testar tvättlösning från cleantech-bolag

Lundbergs Fastigheter testar tvättlösning från cleantech-bolag

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Lundbergs Fastigheter har inlett ett pilottest tillsammans med cleantech-bolaget Mimbly. I piloten testas bolagets teknik för tvättmaskiner som återvinner upp till 70% av vattnet, sparar energi och filtrerar bort mikroplaster.

I ett första skede testas lösningen under 3-6 månader i fastigheten Stampen i Göteborg. Fastigheten har 75 lägenheter och testet görs i den gemensamma tvättstugan. I en genomskinlig behållare på Mimboxen samlas de uppfångade mikroplasterna och på en display visas mängden vatten som sparats. Genom en digital plattform kan Lundbergs Fastigheter följa hur stora besparingar som gjorts, såväl miljömässiga som ekonomiska.

– Vi ser stora möjligheter att med Mimblys lösning på ett effektivt sätt göra smarta besparingar vad gäller vatten- och energiförbrukning och samtidigt minska utsläppen av mikroplaster, säger Arvid Nyqvist, Miljö- och Energiansvarig på Lundbergs Fastigheter.

Testet är en del i ett pilotprogram initierat av det göteborgsbaserade cleantech-bolaget Mimbly, som ursprungligen kommer från Chalmers entreprenörsskola.

– Det ska bli väldigt spännande att hjälpa bolag som Lundbergs Fastigheter att fortsätta stärka sitt hållbarhetsarbete då vi ser att många hyresgäster efterfrågar nya lösningar för miljön. Det ska bli kul att jobba ihop och vi ser en stor potential tillsammans med Lundbergs Fastigheter som finns på många orter i Sverige och på så vis är en perfekt startpunkt för vår kommersialiseringsfas, säger Robin Griffiths, COO på Mimbly.

Sponsrat innehåll från Blåkläder
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.