ANNONS
Ludwig Zetterström ny ordförande för Svensk Betong

Ludwig Zetterström ny ordförande för Svensk Betong

annons
ANNONS

Ludwig Zetterström, vd Swecem, representerar Swerock, har valts till ny ordförande för Svensk Betong. Han ersätter avgående Carina Edblad, vd Thomas Betong, som lämnar styrelsen efter åtta varav de tre senaste åren som ordförande.

– Det känns fantastiskt roligt och jag ser med stor entusiasm fram emot uppgiften att leda Svensk Betong. I och med den pågående klimatomställningen har vi en viktig uppgift framåt som bransch att ställa om mot mer klimatsmarta betonglösningar. Detta arbete fortgår redan i snabb takt. Tyvärr finns det en massa missuppfattningar och felaktigheter som beslutsfattare och politiker använder som argument att misskreditera vårt byggnadsmaterial. Det blir vår uppgift att visa på att detta vackra, beständiga, brandsäkra, värmelagrande och hållbara material är det mest lämpade byggnadsmaterialet idag och i framtiden, säger Ludwig Zetterström.

Vid stämman valdes också Joakim Bjelkstam, Thomas Betong AB, som ny ledamot i styrelsen och Jan Lagerstedt, Contiga AB, Stefan Ohlsson, Strängbetong AB, och Björn Koorem, LKAB Berg & Betong AB, omvaldes som ledamöter. I styrelsen finns sedan tidigare Anders Knutsson, Betongindustri AB, Gunilla Holmberg, Skanska Industrial Solutions AB, och Filip Sten, Abetong AB.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.