Linköping blir första kommun i Sverige med elcykelpool

Linköping blir första kommun i Sverige med elcykelpool

Kommunstyrelsen i Linköping har tagit ett beslut om att starta en elcykelpool med ungefär 200 elcyklar som kommer att vara uppställda på ett 20-tal stationer.

Linköping blir första kommunen i landet med den här typen av hyrsystem och om ungefär ett år är det tänkt att de första cyklarna ska finnas på plats. Elcykelpoolen kommer då att bestå av 150 cyklar på 15 elcykelstationer vilket senare kommer att kompletteras med ytterligare 50 cyklar och 5 platser enligt Linköpings kommun.

– Det känns jätteroligt att idén om ett hyrsystem för elcyklar nu är på väg att bli verklighet. Det är ett smidigt och hälsosamt sätt att ta sig till olika platser i stan istället för att ta bilen. Elcykelpoolen skapar ett mer hållbart resande och är ett viktigt steg på vägen mot vårt mål att vara koldioxidneutrala år 2025, säger Rebecka Hovenberg (MP) miljökommunalråd, i ett pressmeddelande.

Bolaget Sankt Kors föreslås få i uppdrag av kommunstyrelsen att ansvara för införandet och driften av elcykelpoolen.

På bilden: Rebecka Hovenberg (MP), miljökommunalråd, Gunnar Broman (L), ordförande Sankt Kors  och Johan Kristiansson, vd Sankt Kors.
Foto: Linköpings kommun

 

Annons

Leave A Comment