Lindab investerar i specialister på avancerad mätning av inomhusklimat

Lindab investerar i specialister på avancerad mätning av inomhusklimat

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Bolaget har letat efter en partner för ett nära samarbete kring mätning och analys av inomhusklimatet. Med investeringen i Leapcraft får Lindab tillgång till extra teknik och produkter, samt kunskapsdelning för framtida produktutveckling.

Leapcraft är baserat i Danmark och erbjuder abonnemangsbaserad analys- och övervakningstjänst som ger fastighetsägare, konsulter, installatörer och hyresgäster möjlighet att kontinuerligt övervaka inomhusklimatet och identifiera hur systemet ska justeras.

Genom analystjänsten samlas det in data från sensorer installerade i rummet och utomhus. Analystjänsten ansluter via öppna standarder till sensorer från olika tillverkare.

Annons

– Leapcraft har imponerat oss med sin teknik som är lätt att integrera och använda. Med detta samarbete kan Leapcraft fortsätta som ett smidigt och oberoende företag. Samtidigt kan vi samarbeta och utveckla ännu bättre produkter och tjänster genom vår gemensamma expertis, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab Group.

Leapcraft kommer att använda Lindabs investeringar för att finansiera fortsatt marknadsexpansion och ny forskning och utveckling.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.