ANNONS
Liljewall vinner markanvisningstävling i Skellefteå

Liljewall vinner markanvisningstävling i Skellefteå

annons
ANNONS

Tillsammans med Magnolia Bostad har Liljewall utvecklat det vinnande bidraget för fastigheten Skellefteå 5:1.

Förslaget innefattar ca 300 lägenheter i Västra Erikslid, norr om Skellefteå centrum. Projektet kommer utformas som flerbostadshus i trä med en blandning av friliggande hus och kvarterstruktur med Derome som totalentreprenör.

– Bostäderna byggs av hållbara och traditionella material, i huvudsak trä, vilket känns självklart då Skellefteå både har en lång historisk tradition av träbyggande och antagit en träbyggnadsstrategi för staden. Vi är glada att få bidra till detta, säger Tove Svensson, ansvarig arkitekt i tävlingsskedet på Liljewall.

Husen kommer även att få olika mobilitets- och energilösningar genom låsbara cykelparkeringar under tak och yta för bilpooler, solceller och möjligheten för de boende att tids- eller närvarostyra sin el. Produktionsstart beräknas ske under andra halvan av 2020 med beräknad inflyttning cirka ett år senare.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.