LG Contracting får samverkansuppdrag i Kineum

Illustration Reflex Arkitekter/Tomorrow

LG Contracting får samverkansuppdrag i Kineum

ANNONS

Annons

Instalcobolaget LG Contracting har fått i uppdrag att utföra samtliga VS-installationer i Göteborgs nya landmärke Kineum.

Projektet utförs i samverkansform, partnering, och beräknas vara färdigställt under år 2022. Uppdraget har ett ordervärde om cirka 55 miljoner.

Byggnaden med 28 våningar ska bli 111 meter högt och uppförs av NCC och Platzer. Höghuset Kineum byggs centralt i Göteborg i stadsdelen Gårda mellan Ullevi och E6. Byggnaden ska innehålla kontor, hotell och handel, bland annat NCC:s Göteborgskontor. Hotelloperatören ESS Group, som ligger bakom bland annat Steam Hotel, Pigalle och Ystads Saltsjöbad, ska här öppna sitt nya hotell Jimmy´z. Totalt ska byggnaden bli 32 000 kvadratmeter.

– Kineum är ett viktigt uppdrag för oss och vi är stolta över att fått förtroendet att vara delaktiga i detta projekt. Samverkan, partnering, ger oss stora möjligheter att tillsammans med beställaren hitta de bästa lösningarna för projektet. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med NCC och Platzer under kommande år, säger Patric Larzon VD på LG Contracting.

Projektet är en logistisk utmaning. Med läget intill E6:an vid Ullevimotet passerar mycket trafik och det gäller att finna rätt tidpunkt och plats för att godsen ska kunna levereras så smidigt och effektivt som möjligt.

– Fördelen med ett samverkansprojekt är att alla får bidra med sin kunskap. I projektgruppen reder vi ut vad som är bäst för projektet och tar sedan beslut om vilken riktning vi ska gå. Alla har projektets bästa i fokus, säger Mikael Hemlingberg installationssamordnare på NCC.

Förhoppningen är att certifiera byggnaden enligt Breem och nivån Very Good.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.